New Hampshire Motor Speedway este un circuit oval situat în Loudon, New Hampshire, care găzduiește curse NASCAR anual începând din anul 1990, precum și cea mai veche cursă de motociclete din America de Nord, Loudon Classic. Supranumit “The Magic Mile” (Mila Magică), New Hampshire Motor Speedway este o destinație de top din lumea motorsportului de pe continentul american și nu numai.

Construită în anul 1990, New Hampshire Motor Speedway este o pistă de curse cu o lungime de 1,058 mile (1,703 km) și o capacitate de aproximativ 75,000 de spectatori. De-a lungul anilor, pista a fost mărită și modernizată pentru a satisface cerințele tehnice și pentru a oferi o experiență mai bună atât spectatorilor, cât și piloților.

New Hampshire Motor Speedway, și-a făcut prima apariție în lumea NASCAR în iulie 1990. Circuitul a găzduit o cursă din seria Busch, câștigată la acel moment de Tommy Ellis. Evenimentul a avut un succes neașteptat, ducând la decizia de a organiza două curse din seria Busch la această pistă în fiecare an, pe durata a trei ani de zile.

Pe baza succesului curselor Busch, New Hampshire Motor Speedway a fost introdusă în calendarul NASCAR Cup Series din anul 1993. Prima cursă din seria Cup de pe această pistă, numită Slick 50 300, a avut loc în iulie în acel an, unde pilotul Rusty Wallace a ieșit învingător.

New Hampshire Motor Speedway găzduiește o varietate de evenimente sportive cu motor pe tot parcursul anului. Una dintre cele mai importante competiții este NASCAR Cup Series, competiție care atrage mii de fani entuziaști în fiecare an. Alte evenimente notabile găzduite de New Hampshire Motor Speedway includ competiții de motociclism, curse de camioane și evenimente de drift.

Din anul 2007, New Hampshire Motor Speedway (NHMS) este deținută și operată de Speedway Motorsports, Inc. (SMI). SMI este unul dintre cei mai mari operatori de circuite din Statele Unite ale Americii și are un portofoliu diversificat de piste de curse profesionale.

Circuitul se bucură și de un reprezentant devotat. Milo the Moose este mascota circuitului, fiind introdusă pentru prima dată în anul 2009. Este o figură emblematică și îndrăgită în cadrul circuitului. Milo este un personaj animat înfățișând un elan, o specie specifică zonei New Hampshire. El este înfățișat purtând un costum cu logo-ul Speedway Motorsports și numele pistei scrise pe acesta. Mascota își face apariția în special în timpul weekend-urilor de curse, interacționând cu fanii și piloții. El se plimbă prin zona spectatorilor, oferind autografe și pozând pentru fotografii.

În afara cursei în sine, spectatorii au acces la o serie de facilități și activități diverse. Există zone speciale de camping pentru cei ce doresc să petreacă un weekend la circuit, precum și opțiuni de cazare pentru cei care doresc să se bucure de confort și servicii premium. De asemenea, în timpul pauzelor dintre curse, există spectacole de divertisment, expoziții de mașini, sesiuni de autografe și multe alte activități pentru întreaga familie.

Evenimentele organizate pe acest circuit de curse atrag turiști și vizitatori din întreaga regiune, ele ajută la menținerea economiei din industria ospitalieră ce include hoteluri, restaurante și alte afaceri locale. De asemenea, pista de curse colaborează cu organizații caritabile și se implică activ în proiecte comunitare, sprijinind cauze nobile și promovând dezvoltarea locală.