Într-un interviu recent acordat postului de televiziune Channel 4, Lewis Hamilton, renumitul pilot de Formula 1 de la echipa Mercedes, și-a făcut cunoscute prioritățile actuale cu privire la acest sezon. Hamilton a dezvăluit că este mai preocupat să ajute Mercedes în dezvoltarea mașinii lor, decât să se concentreze exclusiv pe propria sa poziție din acest campionat.

Hamilton a declarat: “Într-adevăr, nu-mi pasă în ce poziție termin în acest an. Sunt concentrat să ofer cele mai bune informații pentru dezvoltarea echipei, lucrând cu băieții pentru a ne asigura că ghidăm această mașină în direcția corectă. Când începem prima cursă sau primul test din anul viitor, vrem să fim pregătiți din start. Nu vrem să sărim, vrem să avem aderența necesară la nivelul punții spate și să avem o mașină eficientă, astfel încât să putem ține pasul cu toată lumea. Acesta este visul meu. Așadar, mă concentrez pe drumul pe care suntem.”

Reflectând asupra provocărilor sezonului anterior, Hamilton a adus în discuție dificultățile cu care s-a confruntat echipa și luptele continue cu performanțele mașinii. Cu toate că au avut multe obstacole, acesta a recunoscut progresul substanțial realizat în anul curent, cu rezultate remarcabile și clasări pe podium.

“Anul trecut a fost foarte, foarte greu. Nu pot descrie în cuvinte cât de dificil a fost pentru echipă. Mașina a fost pur și simplu… Nu mai pot spune nimic și, evident, munca pe care am depus-o spre sfârșitul anului. În mod evident, am avut o cursă bună, dar apoi, la începutul acestui an, din nou, am fost într-o situație nefavorabilă.”

Cu siguranță, acesta a fost un an mult mai bun pentru noi, cred că am făcut pași mai mari înainte. Am obținut rezultate bune pe podium, dar este foarte greu să prezicem încotro ne îndreptăm cu pașii pe care începem să-i facem”, a spus Lewis Hamilton.

Hamilton a vorbit și despre introducerea a unei noi aripi la cursa de la Silverstone, menționând munca grea depusă în dezvoltarea acesteia. Deși nu este o actualizare majoră, pilotul este de părere că aceasta va contribui la progresul în direcția corectă. Pe măsură ce echipa adaugă treptat noi componente, Hamilton crede că mașina se transformă într-o mașină de curse mai competitivă.

“În acest weekend avem o aripă nouă, așa că nu este o actualizare majoră, dar oamenii lucrează atât de mult doar pentru acea aripă, așa că sper că ne va ajuta să facem un pas în direcția corectă. Treptat, pe măsură ce adăugăm aceste elemente, mașina devine tot mai mult o mașină de curse. Dacă vom concura ca anul trecut spre sfârșitul acestui sezon, pe de o parte, este un lucru bun, dar, pe de altă parte, celelalte echipe probabil că și-au încheiat eforturile și s-au concentrat deja pe anul următor”, a adăugat pilotul Mercedes, Lewis Hamilton.