Toto Wolff, directorul echipei Mercedes de Formula 1, a vorbit despre decizia echipei de a-și concentra majoritatea resurselor pentru dezvoltarea mașinii din sezonul 2024, din cauza provocărilor generate de modelul lor actual, W14.

La Marele Premiu al Marii Britanii, deși Mercedes a introdus o nouă aripă frontală, nu s-a observat o îmbunătățire semnificativă în performanță, piloții lor, George Russell și Lewis Hamilton, clasându-se pe locurile 6 și respectiv 7 în clarificările de pe Silverstone. Deși Hamilton a terminat pe locul al treilea în Grand Prix-ul Britaniei, acesta nu a reușit să-l depășească pe Lando Norris de la McLaren pentru poziția a doua pe podium, în timp ce pilotul Max Verstappen a obținut o altă victorie.

Wolff a dezvăluit că echipa Mercedes se concentrează acum asupra sezonului următor, deoarece o eventuală poziție pe locurile doi sau trei în campionat nu îl afectează substanțial pe el sau echipa de Formula 1. Acesta este de părere că victoria campionatului mondial este un lucru puțin probabil să se întâmple în acest an din cauza diferenței prea mari dintre mașinile lor și cele de la Red Bull. Wolff a spus că o continuare a dezvoltării mașinii actuale nu ar aduce prea multe beneficii în situația actuală. Prin urmare, Mercedes își propune să învețe din cursele rămase din acest sezon, să facă îmbunătățiri și să ducă înainte progresul înregistrat către mașina din anul 2024.

“Locul 2 sau 3 nu mă afectează fundamental pe mine și echipa. Este vorba de a reveni și de a putea câștiga un campionat mondial. Asta nu se va întâmpla în acest an, așa că trebuie să ne concentrăm pe anul viitor și să învățăm, să dezvoltăm și să ne asigurăm că putem duce aceasta mai departe în anul următor.

Dar, spunând asta, regulile sunt aceleași, deci nu înveți nimic continuând cu această mașină. Este un echilibru pe care trebuie să-l menținem”, a declarat Toto Wolff.

Wolff a menționat, de asemenea, că datorită caracteristicilor unice ale modelului W14, ar putea exista anumite piste unde Mercedes are o șansă mai bună de a câștiga. Toto este încrezător în abilitatea echipei de a-l învinge pe Max Verstappen, menționând progresele recente înregistrate de echipa McLaren și Aston Martin.

“Poate există o altă pistă unde avem o șansă mai mare, deoarece caracteristicile mașinii s-au schimbat. Am crezut întotdeauna că îl putem învinge pe Max. Avem un grup bun de oameni, cei mai buni piloți, și trebuie doar să le oferim o mașină mai previzibilă și nu diva 2.0, care este mai complicată decât prima.

Motivul pentru care este interesant să vedem revenirea McLaren este că poți, într-un sezon, să vii cu upgrade-uri care să schimbe complet performanța mașinii. Nu vorbim despre diferențe de două zecimi în plus sau în minus, vorbim despre o secundă. Asta este bine pentru sport, dacă faci lucrurile corect, pui unul și unu împreună, am văzut asta cu Aston Martin de la un an la altul și acum am văzut-o cu McLaren în timpul anului. Îmi place!”, a adăugat Toto Wolff, directorul echipei Mercedes.